Willibrord-Spital Emmerich ReesProhomine - Logo
  
Homepage / Willibrord-ziekenhuis / Zorg / Zorgpersoneel

Zorgpersoneel

In het St. Willibrord-ziekenhuis Emmerich-Rees gGmbH zijn ongeveer 340 fulltime- en parttimezorgverleners en -verpleegkundigen werkzaam op de verpleegafdelingen, op de intensivecareafdeling, op de operatiekamer, in de consultatiedienst, op de poliklinieken en in het zorgmanagement.

De leidinggevende van het verplegend personeel, de afdelingsleidinggevenden, de consulterend leidinggevenden en hun plaatsvervangers zijn verantwoordelijk voor de bescherming en verdere ontwikkeling van de verpleging.
Op de afzonderlijke afdelingen wordt zorg per ploeg verstrekt, op de intensive care per kamer. Dit heeft als voordeel dat de verantwoordelijke zorgverlener en verpleegkundige zich slechts met een bepaald aantal patiënten bezig hoeven te houden. Hierdoor is een individuele verzorging mogelijk, die samen met de patiënt wordt gepland.

Naast de ondersteuning en verzorging van de patiënten houden de zorgverleners en verpleegkundigen zich ook bezig met het adviseren en assisteren van de patiënten en eventueel hun familieleden met betrekking tot een gezonde leefstijl.