Willibrord-Spital Emmerich ReesProhomine - Logo
  
Homepage / Afdelingen en behandelaanbod / Pulmonologie/ cardiologie

Interne geneeskunde

Bij de interne geneeskunde worden alle zogenaamd conservatieve, niet-operatieve ziektebeelden behandeld.
Hieronder vallen bijvoorbeeld longaandoeningen, hartaandoeningen, een beroerte, diabetes, maag- en darmaandoeningen, bloedarmoede, stofwisselingsziekten, nierziekten, reumatische aandoeningen en talrijke andere aandoeningen aan de organen. De kennis over de afzonderlijke organen wordt steeds uitgebreider en de diagnose en behandeling worden steeds specialistischer. Daardoor zijn er binnen de interne geneeskunde enkele specialismen ontstaan.

Naast de algemene interne geneeskunde bieden we in het St. Willibrord-ziekenhuis ook behandelingen aan voor de volgende specialismen:

Pulmonologie
Cardiologie
Slaaplab
Allergologie
Afdelingshoofd dr. Andreas Klimkiewicz

Reumatologie
Afdelingshoofd Volker Fischer-Kahle

Gastro-enterologie
Afdelingshoofd dr. Christian Niemeyer


De interne afdeling beschikt over 80 bedden, waarvan 35 voor interne geneeskunde (algemeen), 35 voor pulmonologie en 10 voor reumatologie. De afdeling heeft ook 4 bedden beschikbaar op de interdisciplinaire intensivecareafdeling en 6 bedden in het slaaplab. In de reumadagbehandeling voor revalidatie zijn 8 bedden beschikbaar. Er wordt gezamenlijk leidinggegeven door de drie afdelingshoofden dr. A. Klimkiewicz, V. Fischer-Kahle en dr. C.Niemeyer. Er is een volledige opleidingsbevoegdheid voor interne geneeskunde, met name voor de vakgebieden pulmonologie en reumatologie.

Alle in de interne geneeskunde gebruikelijke methoden voor diagnostiek en behandelingen worden toegepast. Bijzonderheden kunnen door de specialisten worden onderzocht.

Naast de permanente verzorging zijn in de specialistische vakgebieden ook poliklinische behandelingen mogelijk.