Willibrord-Spital Emmerich ReesProhomine - Logo
  

Reumatologie

Eine Therapeutin mit einem patienten bei Übungen im St. Willibrord-Spital.Het St. Willibrord-ziekenhuis
beschikt over een grote
behandelruimte voor
fysiotherapie en fysische
therapie.
Onder de term "reumatologie?" vallen talrijke ziekten, die betrekking hebben op de anatomische structuren van het bewegingsapparaat en volgens de volgende systematiek kunnen worden ingedeeld:

 

 

 

 

 

1. Reumatische ontstekingsziekten

  • Bijv. reumatoïde artritis, artritis psoriatica, M. Bechterew, zogenaamde collagenosen (lupus erythematodes, sclerodermie, enz.) en vasculitiden (M. Wegener, enz.)

 

2. Reumatische ziekten zonder ontstekingen

  • Bijv. slijtage van de gewrichten, spier- en peesaandoeningen, fibromyalgie, osteoporose

 

3. Reumatische aandoeningen bij andere onderliggende aandoeningen

  • Bijv. gewrichtsontstekingen bij colitis ulcerosa, M. Crohn, sarcoïdose, kwaadaardige tumoren, stofwisselingsziekten (jicht)

 

Al deze aandoeningen die hier als voorbeeld worden genoemd, worden op de afdeling gediagnosticeerd en behandeld. Het ziekenhuis beschikt hiervoor over een gespecialiseerd reumatologisch-immunologisch lab en andere afdelingen (röntgen, reuma-orthopedie, enz.) waarmee een nauwe samenwerking nodig is om de patiënten op optimale wijze te kunnen behandelen. Daarnaast is er een grote behandelruimte voor fysiotherapie en fysische therapie met bewegingsbad en cryokamer, en ergotherapie beschikbaar.

De afdeling wordt geleid door het afdelingshoofd V. Fischer-Kahle, specialist voor interne geneeskunde en reumatologie. De zorgstructuur omvat behandelingen in de polikliniek en in het ziekenhuis. Ook is revalidatie in de reumadagbehandeling mogelijk.

Alle patiënten met een verwijsbrief van een gevestigde arts en particuliere patiënten hebben toegang tot de reumapoli. Afspraken worden persoonlijk gemaakt in overleg met de polikliniek (tel.: +49 2822-73-1720).